– Cursussen Houtdraaien

 

Cursus Basistechniek Houtdraaien – € 175

Deze cursus bestaat uit 3 dagdelen: één zaterdagochtend (9:30 – 12:30 uur) en één hele zaterdag (9:30 – 15:30 uur). De serie bijeenkomsten vindt plaats in de Hobbywerkplaats aan de Patersweg 53 in Dordrecht.

In de cursus leren deelnemers de basistechnieken van het houtdraaien. Aan bod komt onder meer het gebruik van beitels, de draaibank, kenmerken van het hout en draaien tussen centers. Er wordt geoefend met het aanbrengen van de meest voorkomende vormen in hout. Na het volgen van de cursus zijn deelnemers bekend met alle basistechnieken en kunnen zij zich inschrijven voor een Vervolgcursus van één dag.

Prijs is incl. BTW en één lunch op de tweede cursusdag.

Per cursus kunnen maximaal 4 deelnemers meedoen. De cursus gaat alleen door bij voldoende deelnemers.

De Cursus Basistechniek Houtdraaien vindt dit najaar plaats op de volgende data:
– zaterdagochtend 20 oktober en zaterdag 27 oktober 2018 (VOL)

De cursussen zijn in no time volgeboekt, maar heb je belangstelling, vul dan onderstaand formulier in, dan houden we je op de hoogte over cursussen in het najaar van 2018.

 

 

 

 

 

 

1-daagse Vervolgcursus Houtdraaien 

Deze cursus bestaat uit één hele zaterdag. Deelnemers die een Cursus Basistechniek Houtdraaien hebben gevolgd, kunnen zich inschrijven voor een Vervolgcursus.

In een Vervolgcursus staat het maken van een werkstuk centraal. Bijvoorbeeld het draaien van schalen, pennen of potjes met deksel. Elke vervolgcursus heeft één specifiek thema, waar alle deelnemers van die Vervolgcursus mee oefenen. Aan het eind van de dag nemen deelnemers hun zelfgemaakte werkstuk mee naar huis.

Data en prijs van de Vervolgcursussen zijn nog niet bekend en afhankelijk van de belangstelling, die zal voortkomen uit de (ex-)deelnemers van de Cursus Basistechniek Houtdraaien.

Prijs is incl. BTW en lunch.

 

Beide cursussen worden verzorgd door Ruud Philipsen, hobbyhoutdraaier en lid van Radius, de Nederlandse Vereniging voor houtdraaiers.

 

Aanmelden:

Ja, ik wil deelnemen aan

en ga daarvoor een overeenkomst aan met Stichting Ambachtshonk, KvK nr. 6595 4750.

Voornaam en achternaam

Adres

Postcode

Woonplaats

Telefoonnummer

Geboortedatum

Mailadres

Ik ontvang t.z.t. een factuur en betaal dan aan Stichting Ambachtshonk, rekening NL30 SNSB 0935 6530 82 vanaf mijn eigen rekeningnr.

Ik verklaar mij akkoord met de Algemene Voorwaarden en Algemene Veiligheidsinstructies en het Privacy Reglement.

 

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden en het Privacy Reglement.

Algemene Veiligheidsinstructies