– FAQ

1. Kan ik het Ambachtshonk een opdracht geven voor het maken van een werkstuk?

Nee. Het Ambachtshonk neemt geen opdrachten aan. Wel kun je je richten tot één van de deelnemers met een verzoek. Deelnemers die hiervoor beschikbaar zijn, vind je in de Galerij.

2. Wanneer moet ik een Overeenkomst Zelfstandig gebruik Machines ondertekenen?

Je bent niet verplicht een Overeenkomst Zelfstandig gebruik Machines te ondertekenen, wanneer je je inschrijft. Alleen als je gebruik wilt maken van stationaire machines, dien je deze overeenkomst te ondertekenen.

Als je bekend en vertrouwd bent met het gebruik van één of meer stationaire machines, kun je de Overeenkomst Zelfstandig gebruik Machines tekenen. Je kunt dan niet alleen de werkbankenruimte en gereedschap gebruiken, maar ook de stationaire machines waar je bevoegd voor bent, zodra je de Specifieke Veiligheidsinstructie voor de machine(s) van je keuze hebt ontvangen van de opzichter.

Ben je bij het inschrijven al bekend en vertrouwd met het gebruik van een machine, dan kun je direct na ontvangst van de Specifieke Veiligheidsinstructie, ontvangen van de opzichter, de Overeenkomst Zelfstandig Gebruik Machines ondertekenen.

Alle stationaire machines van het Ambachtshonk staan vermeld op de overeenkomst. Met een handtekening en datum teken je alleen voor die specifieke machine(s), waarvoor de overeenkomst geldt. Staat jouw handtekening bij 3 verschillende stationaire machines, dan geldt de overeenkomst en jouw bevoegdheid dus voor die 3 machines. De overeenkomst kan eventueel later verder worden ingevuld, wanneer je bevoegdheden worden uitgebreid.

Je bevoegdheden voor het gebruik van machines worden tevens op je ledenpas aangegeven. Je ledenpas wordt eventueel aangepast als je bevoegdheden zich uitbreiden.

Ben je bij het inschrijven als nog niet bekend en vertrouwd met het gebruik van een machine, maar verandert dit tijdens je lopende deelnameperiode? Dan kun je tijdens deze lopende periode alsnog een Overeenkomst Zelfstandig gebruik Machines ondertekenen.

3. Kan ik incidenteel gebruik maken van de werkplaats met een ‘strippenkaart’?

Nee. Het Ambachtshonk biedt geen mogelijkheid om incidenteel gebruik te maken van de werkplaats. Wel kun je een keuzepakket overwegen.

4. Ik heb een overeenkomst voor dinsdagavond. Mag ik bij uitzondering een keer op een andere avond komen?

In principe sluit je een overeenkomst af voor een vast dagdeel, maar als je een keer niet kunt op ‘jouw’ dagdeel, mag je daarvoor in de plaats een ander dagdeel kiezen, zonder structureel je voorkeursdagdeel te wijzigen. Dit is alleen mogelijk wanneer je dit vooraf aangeeft, zodat bij de opzichter altijd bekend is wie hij kan verwachten.

Het spreekt voor zich dat deelnemers met een overeenkomst voor dinsdagavond op een dinsdagavond voorrang hebben boven deelnemers met een overeenkomst voor vrijdagavond, die incidenteel op dinsdagavond willen komen.

Verder kan dit ‘incidenteel gebruik maken van een ander dagdeel’ alleen binnen de voorwaarden, zoals die zijn beschreven in de Algemene Voorwaarden.

Lees voor meer informatie over toegang tot de werkplaats en de beschikbaarheid van de werkplaats in de Algemene Voorwaarden, artikel 8 t/m 10.

5. Kan ik mijn eigen gereedschap meenemen naar de werkplaats?

(Electrisch) handgereedschap kun je meenemen naar de werkplaats en alleen zelf gebruiken op eigen risico. Voor machines geldt het volgende: Het kan voor gebruikers van de werkplaats onduidelijk zijn welke machine door het Ambachtshonk ter beschikking wordt gesteld en welke machine eigendom is van een medegebruiker van de werkplaats. Het is daarom niet toegestaan eigen machines mee te nemen en te plaatsen in de werkplaats.