– Initiatiefnemers

Het Ambachtshonk is een hobbywerkplaats, compleet met degelijke werkbanken, mooi gereedschap en een uitgebreid machinepark voor houtbewerking.Het idee voor een hobbywerkplaats is ontstaan door liefde voor hout en ambacht en gebrek aan ruimte voor het uitoefenen van die hobby.

Wij zijn Rolf en Mirjam van den Hoek. Ruim 10 jaar bij elkaar. Sindsdien fantaseren we over een initiatief waarin we beiden ons ‘ei’ zouden kwijt kunnen. Aanvankelijk droomden we over een groot landgoed. Met een grote werkplaats om leuke dingen te maken en een gezellige keukentafel voor het toejuichen van talent. We werden ook weer wakker uit die droom. Maar wel met de wezenlijke elementen van ons ideaal nog overeind. Graag willen we fanatieke amateurs faciliteren. Met een werkplaats en een netwerk van hobbyisten. Ieder met zijn eigen ideeën en inspiratie. Goed voor ontspanning en liefde voor ambacht. Voor een stevig soepje en goede koffie wordt gezorgd. Naast houtbewerken wordt het dus ook gezellig bomen in de werkplaats.

Rolf volgde ondertussen de cursussen ambachtelijk meubelmaken, basis en gevorderden en machinaal houtbewerken bij Meubelmakerij De Schrijn. Mirjam is niet zo creatief met hout, maar wel met passie van mensen en processen van organisaties. In het dagelijks leven verdienen we de kost met beveiligingstechniek en hulpverlening en zijn we inmiddels papa en mama.

Door een verrassende tip over een potentiële locatie voor een Open Werkplaats, werden onze doelen concreter en onze wens realistisch. Ons hout-vuur is goed op drift.

We maken graag met jou een (hout)verbinding. Dus tot snel!