Ons aanbod

Sinds 2016 een plek van verbinding en creativiteit

Gezelligheid en koffie

Werkplaatsgebruik, cursus aanbod

Basiscursus houtbewerking

In het najaar 2023 start het Ambachtshonk een nieuwe basiscursus houtbewerking!

In deze cursus bestaande uit 6 donderdag ochtenden maak je kennis met het vak timmeren. Je leert handgereedschap op een juiste manier gebruiken,  verschillende houtverbindingen maken, veiligheid en niet op de laatste plaats meer over hout. Al deze dingen vindt je als resultaat terug in dit leuke krukje.

 

Draaicursussen

We proberen in de normale seizoenen iedere maand een keer een draaicursus te organiseren. Check de pagina draaicursussen voor algemene informatie. Je kan je hier inschrijven voor een ongeplande datum, of we linken je door naar onze actuele cursussen die op Eventbrite gepubliceerd staan.

Werkplaats abonnementen

Het Ambachtshonk faciliteert in een werkruimte met meubelmakers werkbanken en een volledig ingerichte machinale ruimte. Men kan hier op eigen gelegenheid gebruik maken voor hobbymatige werkzaamheden. We richten ons hierbij op de gevorderde hobbyist.

In de werkplaats delen we de machines en derhalve leent de opzet van het Ambachtshonk zich niet voor productie matig werken.

Radius afdeling Drechtstedendraaiers

In de Drechtsteden hebben de lokale houtdraaiers zich verenigd onder de vlag van de Drechtsteden draaiers. De Drechtsteden draaiers is onderdeel van de landelijke vereniging Radius.

Iedere 6 weken komt jong en oud bij elkaar op het ambachtshonk om elkaar te ontmoeten, werkstukken te bespreken en nieuwe vaardigheden op te doen.

Heb je interesse om lid te worden van onze draaiclub, dan ben je van harte welkom om vrijblijvend een bijeenkomst mee te maken. We verzoeken je dan om je even aan te melden bij onze voorzitter Dhr. Ruud Philipsen (ruudph@kpnmail.nl)

Meer informatie over Radius is te vinden via deze link

In contact komen?

Vul het formulier in hieronder, of mail ons direct.

Werkplaatslocatie

Patersweg 53, Dordrecht

Open Hours

di-9:00-12:00, vrij 9:00-22:00

 

Email

verbinding@ambachtshonk.nl