Basiscursus houtbewerking

Inschrijven als deelnemer cursus

Basiscursus houtbewerking – € 229,-

Deze basiscursus houtbewerking bestaat uit: 5 donderdagen van 9:00 – 16:00 uur.
Je kan je opgeven via de button hiernaast, je wordt dan het boekingsplatform van het Ambachtshonk geleid.

Lukt het op een of andere manier niet via de site, of schikt de data niet, dan kan je eventueel het formulier onderaan deze pagina invullen. We zetten je dan op de wachtlijst, zodat je als eerste een seintje krijgt en een plekje kan reserveren.

Wanneer je een cursus boekt ontvang je een link naar de aanbetaling, zodra deze voldaan is ligt jouw plaats vast. Je ontvangt daar automatisch een factuur als betaalbewijs.

 

Basiscursus houtbewerking

Dag 1 de groep bestaat uit maximaal 6 personen, na de kennismaking starten we de eerste cursusmorgen met uitleg over hout, het stappenplan hoe we dit krukje gaan maken, uitleg over de eerste handgereedschappen, en zullen de eerste zaagsnedes gemaakt worden.

Dag 2 leren we weer iets meer over hout, nemen we de schaaf ter hand, gaan we verlijmen en beginnen we aan onze eerste halfhout verbinding.

Dag 3 gaan we weer lekker in de weer met de geleerde technieken en gaan we een open pen en gat verbinding maken. Na deze ochtend begin je al helemaal in je element te komen met de zagen beitels en schaaf.

Dag 4 gaan we met deuvels wat verbindingen maken en gaan we het bovenblad maken door verschillende plankjes te verlijmen.

Dag 5 werken we lekker door aan al onze verbindingen, en zagen we pootjes uiteindelijk op de juiste maat en de juiste schuinte.

Dag 6 ronden we het werkstuk helemaal af en ga jij met het resultaat naar huis.

De nadruk ligt bij deze cursus om plezier in het maken, kennis op te doen van hout, en handigheid te krijgen in de gereedschappen. We werken voornamelijk met de hand, maar gebruiken zo nu en dan een boormachine, een kolomboormachine en onder toezicht een kleine lintzaag.

De cursus wordt gegeven door Dick Visser. Zijn hele leven al werkzaam in de houtgerelateerde industrie en deelt graag met anderen zijn passie voor houtbewerking.

 

Past het formulier niet, of heb je nog vragen?

Stuur een email naar verbinding@ambachtshonk.nl 

Inschrijven voor de wachtlijst basiscursus houtbewerking

Algemene voorwaarden

4 + 4 =