Houtdraai

cursussen

Inschrijven als deelnemer cursus

Cursus Basistechniek Houtdraaien – € 195

Deze cursus houtdraaien bestaat uit: één avond (19:00 – 22:00 uur) en één hele zaterdag (9:30 – 15:30 uur).
U kan zich opgeven via de button hiernaast, staat er geen geschikte datum bij, dan kan u het formulier onderaan deze pagina invullen. We zetten u op de wachtlijst, zodat u als eerste een seintje krijg en een plekje kan reserveren.

Wanneer u een ticket boekt krijgt u een link naar de aanbetaling waarmee u plaats vast ligt. Vlak voor de aanvang krijgt u een betaalverzoek voor het resterende deel. U ontvangt daar telkens automatisch een factuur als betaalbewijs.

Lees hier onze maatregelen i.v.m. corona.

Meer informatie over de cursus via deze link

 

Cursus schalen draaien – € 185,-

Deze cursus bestaat uit één hele zaterdag (9:30 – 16:00 uur).
Check de kalender voor de geplande data. (deze worden regelmatig bijgewerkt)

Meer informatie volgt snel…

Lees hier onze maatregelen i.v.m. corona.

Meer informatie over de cursus via deze link

 

Basiscursus houtdraaien

Na de kennismaking starten we met uitleg over de gereedschappen (gutsen, afstekers, afruwbeitels) die we gebruiken, en over hoe we het hout inspannen in de draaibank, en van allerlei zaken meer, waaronder het punt(je) veiligheid. Na een korte demonstratie begin je met de afruwguts een beuken balkje rond te maken. Nadat die die rond is begin je met de profielguts holletjes en bolletjes te maken, dat doen we uiteraard snijdend! maar dat leggen we je haarfijn uit….

Nadat de zaken even bezonken zijn start je zaterdag weer met, snijdend draaien! En mocht het toch schrapend zijn, dan helpen we je weer de slag te pakken, om het snijdend draaien weer onder de knie te krijgen. Afhankelijk wat je leuk vindt maak je een potje, een schaaltje, met of zonder deksel. Tussendoor eten we samen en doen we een soepje. Kortom een superleuke ervaring en je gaat altijd met een eigen creatie naar huis.

De cursus wordt gegeven door Ruud Philipsen. Ruud heeft een enorme ervaring met draaien, is heel actief in twee lokale houtdraaiverenigen, en draagt zijn steentje bij aan de landelijke houtdraai verening Radius

Cursus schalen draaien

Bij de cursus schalen draaien gaan we ervanuit dat je al over enige basiservaring beschikt. We starten altijd met een stukje theorie waarbij we onder andere de onderstaande zaken behandelen;

  • veilig werken
  • uitleg keuze en gebruik beitel
  • hout keuze en kenmerken droog nat
  • opspannen van het werkstuk
  • afwerking van de schaal schuren en afwerklaag.
  • het slijpen van de beitels.

Hierna leggen we in duidelijke stappen het hele proces van blok hout tot het draaien van een schaal ui, en demonstreren we uiteraard stap voor stap de werkwijze.

 

De schalen draaicursus wordt gegeven door Marco Dubbeld, van Dubbeld Houtdraaien. Marco is sinds de start van het Ambachtshonk actief, en al vele jaren actief in de houtdraai scené.

Past het formulier niet, of heb je nog vragen?

Stuur een email naar verbinding@ambachtshonk.nl 

Inschrijven voor de wachtlijst draaicursussen

Algemene voorwaarden

7 + 15 =